KZM Sombor

KZM Sombor

Ukoliko želite, možete kontaktirati Kancelariju putem telefona: 025/302-755 ili putem mejla: kancelarija@mladisombora.rs, ili lično – KZM Sombor je smeštena u prostoru bivšeg Doma omladine na Vencu Radomira Putnika, br. 1, u Somboru.

Email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

Narodna banka Srbije u saradnji sa Omladinskim klubom organizuje edukaciju čiji je cilj podizanje opšteg nivoa znanja i pružanje informacija koje će mladima omogućiti da razumeju različite vrste finansijskih proizvoda, da ih uporede i da na osnovu toga donesu odgovarajuću odluku o izboru.

Ukoliko želiš da saznaš kako da bezbedno koristitš finansijske usluge, otvoriš tekući račun ili planiraš štednju, kao i koje su pogodnosti za mlade koje su dostupne, dodji u prostorije Omladinskog kluba 22.12.2017. u 15 časova.

Teme koje će predavači iz Narodne banke Srbije predstaviti mladima su:

Zakoračite u svet finansija

Kako da zaštite svoja prava

Nakon prezentacije predviđen je razgovor sa učesnicima koji će imati mogućnost da pitaju zaposlene Narodne banke Srbije i razreše dileme i nejasnoće u vezi sa korišćenjem finansijskih proizvoda i usluga. 

Na edukaciju se možete prijaviti putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili

putem telefona 025/302-755

 

Javni poziv za finansiranje projekata i programa iz budžeta grada za realizaciju LAP-a za mlade u 2018. godini

objavljen je na sajtu Grada Sombora

Rok za podnošenje predloga projekta je 22. decembar 2017. godine

 

Ko ima pravo da konkuriše?

Pravo učešća imaju udruženja građana, organizacije, ustanove i institucije koje pripadaju javnom sektoru, a koje imaju u oblasti svoga rada bavljenje mladima, imaju sedište na teritoriji grada Sombora i naseljenih naselja, koje nisu organizovale projekte ili akcije koje propagiraju versku i nacionalnu mržnju, diskriminaciju i netrpeljivost i koje su ispunile sve projekte obaveze u prethodnim gradskim konkursima Lap za mlade Grada Sombora i Programi za decu. 

Kako konkurisati?

Prijava na Javni poziv treba da sadrži:

• Potpisan i pečatiran obrazac teksta projekta „LAP za mlade 2018.“;
• Potpisanu i pečatiranu specifikaciju budžeta projekta „LAP za mlade 2018.“;
• Popunjen obrazac za preporuke „LAP za mlade 2018.“ (nije obavezan);
• Biografije projektnog tima i realizatora podnosioca projekta „LAP za mlade 2018.“ u slobodnoj formi;
• Fotokopiju rešenja o registraciji za udruženja građana/ organizacije/ ustanove/ institucije;
• Fotokopiju Izvoda iz statuta kojim se dokazuje da je rad sa širom populacijom mladih ili ranjivim kategorijama mladih u ciljevima njihovog rada.

Rokovi podnošenja predloga projekta

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objavljivanja Javnog poziva na zvaničnom sajtu Grada Sombora, odnosno 22. decembar 2017.

Komisija za izbor projekata LAP-a za mlade 2018.

Pozivaju se organizacije, registrovane najmanje tri godine (potrebno priložiti dokaz o registraciji) pre datuma raspisivanja Javnog poziva i stručnjaci zainteresovani za rad u Komisiji da predlože članove konkursne komisije, odnosno da se lično prijave. Predložena lica ne smeju biti u sukobu interesa niti obavljati javnu funkciju u skladu sa pravilima o borbi protiv korupcije. Predloge slati do zaključenja Javnog poziva, odnosno 22. decembra 2017.

Potrebne obrasce kao i tekst Javnog poziva možete preuzeti sa sajta Grada Sombora (www.sombor. rs ) ili ispod ovog teksta. 

 

Javni poziv za finansiranje projekata i programa iz budžeta grada za realizaciju Programa za decu u 2018. godini

objavljen je na sajtu Grada Sombora

Rok za podnošenje predloga projekta je 22. decembar 2017. godine

 

Ko ima pravo da konkuriše?

Pravo učešća imaju organizacije koje u ciljevima statuta organizacije imaju rad sa decom i unapređenje položaja dece, koje imaju sedište na teritoriji grada Sombora i naseljenih mesta i koje nisu organizovale projekte i akcije koje propagiraju versku i nacionalnu mržnju, diskriminaciju i netrpeljivost. 

Kako konkurisati?

Konkursna prijava treba da sadrži sledeće podatke i dokumente:


• Potpisan i pečatiran obrazac teksta projekta „Programi za decu 2018.“
• Potpisanu i pečatiranu specifikaciju budžeta projekta „Programi za decu 2018“
• Popunjen obrazac za preporuke (nije obavezan);
• Biografije podnosioca i realizatora projekta (u slobodnoj formi);
• Fotokopiju rešenja o registraciji;
• Izvod iz statuta kojim se potvrđuje da se ciljevi udruženja ostvaruju u oblasti za koju se konkuriše.

Rokovi podnošenja predloga projekta

Rok za podnošenje prijava je 15 dana od objavljivanja Javnog poziva na zvaničnom sajtu Grada Sombora, odnosno 22. decembar 2017.

Komisija za izbor projekata Programi za decu 2018.

Pozivaju se organizacije, registrovane najmanje tri godine (potrebno priložiti dokaz o registraciji) pre datuma raspisivanja Javnog poziva i stručnjaci zainteresovani za rad u Komisiji da predlože članove konkursne komisije, odnosno da se lično prijave. Predložena lica ne smeju biti u sukobu interesa niti obavljati javnu funkciju u skladu sa pravilima o borbi protiv korupcije. Predloge slati do zaključenja Javnog poziva, odnosno 22. decembra 2017.

Potrebne obrasce kao i tekst Javnog poziva možete preuzeti sa sajta Grada Sombora (www.sombor. rs ) ili ispod ovog teksta. 

 

 

 

 

 

 

OPENS” otvara vrata u Somboru, ponedeljak 18.12.2017. godine u prostorijama Omladinskog kluba u 11 časova!

 

Osnovna ideja projekta "OPENS otvara vrata" je predstavljanje saveza udruženja OPENS kao jedinstvenog primera takve vrste udruživanja udruženja građana sa ciljem poboljšanja kvaliteta života mladih u Novom Sadu.

Kroz dosadašnji rad, ovakva forma je dala pozitivne rezultate na polju kreiranja sistemskog pristupa rada sa mladima. Želja je da se ovakav format saveza predstavi i drugim opštinama i gradovima kako bi  inicirali i otvorili vrata za ovakve pozitivne promene širom Vojvodine.

Titula Evropskog omladinskog centra se dodeljuje jednom evropskom gradu na godinu dana. Grad, i mladi ljudi u njemu, koji postanu evropski centar za mlade, dobijaju mogućnost, kroz brojne programe i projekte, da pokažu kulutrni, društveni, politički i ekonomski život i razvoj. Prestonica mladih Evrope podstiče primenu novih ideja i inovativnih projekata, s obzirom na aktivno, kreativno učešće mladih u društvu sa ciljem jačanja odnosa između evropskih institucija i lokalnog nivoa, kao i podsticanje učešća mladih na lokalnom nivou za implementaciju zajedničkih ciljeva evropske politike za mlade.

Ukoliko želite da čujete više o OPENS-u i programima za mlade koji će biti realizovani do 2020. godine, kako da se uključite kao mladi pojedinci ili organizacije ili kako da mlade iz Vaših organizacija uključite u program OPENS-a, potvrdite svoje učešće putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili putem telefona 025/302-755.

CRVENI KRST SOMBOR

organizuje

AKCIJU DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI 

u SREDU, 15.11.2017. u prostorijama Crvenog krsta Sombor, Apatinski put 19 u periodu od 12:00 do 14:00 časova

Davalac krvi može biti svaka zdrava osoba starosti od 18- 65 godina kod koje se lekarskim pregledom i proverom krvne slike, odnosno nivoa hemoglobina utvrdi da davanje krvi neće ugroziti nju, niti osobu kojoj bi se ta krv primenila.

Takođe, Crveni krst Sombor moli sve one koji imaju 0+ krvnu grupu da se jave službi za transfuziju krvi u ZC "DR RADIVOJ SIMONOVIĆ" Sombor. 

BUDI DAVALAC KRVI!

"Somborski omladinski BOOM" i Kancelarija za mlade pozivaju vas na serijal psiholoških radionica za mlade u prostorijama Omladinskog kluba,

Venac Radomira Putnika 2.

 

Ukoliko želiš da saznaš kako primeniti osnovne komponente nenasilne komunikacije, šta je aktivno slušanje, kako da na adekvatan način prepoznaš i izraziš svoja osećanja, kao i šta su stereotipi i predrasude očekujemo te u Omladinskom klubu.

 

Radionice će realizovati Jasmina Đurić, klinički psiholog i psihoterapeut i Tijana Kabić, psiholog i omladinska radnica.

 

Termini radionica:

 

PETAK 27.10.2017. 17h

PETAK 03.11.2017. 17h

PETAK 10.11.2017. 17h

PETAK 17.11.2017. 17h

SUBOTA 18.11.2017. 17h

PETAK 24.11.2017. 17h

 

Prijave se vrše putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili putem telefona 025/302-755

 

Radionice se realizuju u oviru projekta "Aktivnosti u Omladinskom klubu u Somboru 2017" koji finansira Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Strana 1 od 29
Top
Sajt mladisombora.rs koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sajt vašim interesovanjima. More details…