Programi za decu

24 maj 2016
(0 glasova)

Grad Sombor početkom svake godine raspisuje konkurs pod nazivom "PROGRAMI ZA DECU" kojim se raspodeljuju sredstva udruženjima građana sa teritorije Sombora i okolnih naselja, za aktivnosti koje u svom fokusu imaju razvoj dece, u najširem smislu.

U periodu od 2012. do 2014.g. po ovom konkursu se raspodeljivalo 200.000,00 din na godišnjem nivou, dok su sredstva za ovu namenu povećana od 2014.godine i danas ona iznose pola miliona dinara.

Kriterijume i tekst konkursa PROGRAMI ZA DECU predlaže Savet za mlade, a usvaja ih Gradsko veće grada Sombora. Tekst konkursa se objavljuje na zvaničnom sajtu Grada Sombora (www.sombor.rs) i u bar jednom štampanom listu. Komisiju za izbor projekata imenuje gradonačelnik, na predlog Saveta za mlade.

Prema proceduri koja je uređena republičkim pravnim aktima, Komisija za izbor projekata prvo predlaže Preliminarnu rang listu, na koju podnosioci imaju pravo žalbe. Pošto razmotri sve prigovore i zauzme stav, Komisija predlaže Konačnu rang listu. Ovaj predlog se upućuju Gradskom veću koji ga razmatra i donosi konačnu odluku.

Kako bi olakšala administriranje ovog gradskog konkursa, Kancelarija za mlade je izradili svojevrsni Vodič, u kom se mogu naći korisne informacije: tumačenje odredbi ugovora o finansiranju, pravila u vezi finansijskog dela projekta i projektne dokumentacije.

311 Views
Kancelarija za mlade Sombor

Ukoliko želite, možete kontaktirati Kancelariju putem telefona: 025/302-755 ili putem mejla: kancelarija@mladisombora.rs, ili lično – KZM Sombor je smeštena u prostoru bivšeg Doma omladine na Vencu Radomira Putnika, br. 1, u Somboru.

Adresa sajta www.mladisombora.rs
Top
Sajt mladisombora.rs koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice i prilagodio sajt vašim interesovanjima. More details…